Nieuws


Terug naar overzicht

08-11-2023

Digitalisering in de logistiek: wat is de volgende stap?

🚛 Vandaag de ICT&Logistiek beurs bezocht!

Mooie robots gezien voor de inzet in warehouse logistics, scanners en verpakkingsmachines. Daarnaast heel veel software, en wat is het toch een communicatieve uitdaging om dat op een beurstand tot leven te brengen... Op iedere softwarestand is een een uitgeschreven variant van het volgende lijstje te zien:

- supply chain optimalisatie
- verhoogde efficiëntie
- grip op je processen, inzicht en overzicht
- kostenbesparingen
... dat alles voorzien van strakke iconen. 📈 🛠 ⚙

💻 Als je als bedrijf een volgende stap wilt maken in je digitalisering, wordt het er zo niet eenvoudiger op om te weten op wie je af moet stappen. Achterin de Jaarbeurs vind ik echter een lichtpuntje in dit digitale dilemma: Logistiek Digitaal. Deze samenwerking van bedrijven in de logistieke keten en de overheid biedt een stappenplan naar 'Digital Readiness'.

In het kort: zorg eerst dat je medewerkers digitaal vaardig zijn, dat je data op orde is en dat digitalisering in de strategie van je bedrijf verankert is. Ga dan ook echt over op digitaal werken, binnen je eigen bedrijf én in de keten. De laatste stap is werken aan innovaties en nieuwe commerciële kansen. Een mooie route, die bedrijven wellicht enige houvast biedt! 👊Terug naar overzicht