Nieuws


Terug naar overzicht

12-10-2023

Logistiek beweegt de duurzame economie, maar hoe communiceer je dat?

💚Een duurzame transitie wordt steeds meer noodzaak voor bedrijven. Die transitie wil ik graag communicatief ondersteunen, maar hoe doe je dat nou zonder te vervallen in greenwashing? In elk geval door eens dieper in het onderwerp te duiken!

♻Daarom was ik vandaag te vinden op de werkconferentie 'Logistiek beweegt de circulaire economie', samen met wetenschappers, beleidsmakers, studenten en het bedrijfsleven. De modellen die je kunt gebruiken om een volgende stap te zetten op weg naar circulariteit, bieden de communicatieprofessional ook houvast om een duidelijk verhaal neer te zetten.

↗ Een bekend model is bijvoorbeeld de R-ladder, 'refuse-reduce-reuse-repair-recycle', waar nog een aantal R-en aan toe te voegen zijn zoals refurbish en repurpose. Hoe hoger je op de ladder komt, dus hoe dichter bij slimmer produceren en gebruiken, hoe meer je écht richting die circulariteit gaat. Recyclen is mooi, maar is op deze ladder toch echt een van de alleronderste treden en dat blijft wel belangrijk om voor ogen te houden!

👀 Benieuwd wat je (verder) gemist hebt? Dan kan ik de 10-minuten-Masterclass Circulaire Economie van Inge Oskam aanraden: [https://www.youtube.com/watch?v=J33IpER90bA]

🏆 Met dank aan Logistiek Beweegt de Circulaire Economie voor de organisatie! 👍Terug naar overzicht